WK Paalklimmen in Wijbosch

WIJBOSCH / MEIERIJSTAD – Zaterdag vond in Wijbosch het WK Paalklimmen plaats. De letters WK hebben hier niet de betekenis van Wereld Kampioenschap maar van het Wijbosch Kampioenschap. Een gezellig evenement dat al weer voor de elfde keer werd gehouden. Graaf 2 palen van 13 meter lengte en voorzien van inkepingen een stuk in de grond, zorg voor muziek  en een soort van braderie er omheen en je bent verzekerd van een groot publiek. Dat bleek zaterdagmiddag op een terrein achter Casa Del Arte, waar de jeugd om half drie klaar stond om goed gezekerd de palen te beklimmen. De één nog wat onzeker, terwijl de ander met de nodige ervaring in de benen als een speer omhoog op weg naar de bel ging. Iets dat nauwkeurig werd gadegeslagen door een drie-koppige jury met een tijdklok in de hand.  En toch blijft het een gemoedelijk gebeuren waar een groot gedeelte van Wijbosch op afkomt als ware het een reünie.

You may also like...

%d bloggers liken dit: