Tweede zonnepark in Schijndel

Zonnepark gemeentewerf Schijndel

SCHIJNDEL – In 2016 werd het eerste Zonnepark Schijndel geopend op een door de gemeente – toen nog Schijndel – beschikbaar gesteld dak van de Milieustraat. Energie Coöperatie Schijndel start een crowdfundingsactie voor de realisatie van een tweede zonnepark. Nog eens 220 zonnepanelen op het dak van de Milieustraat. De gemeente Meierijstad heeft een nieuw dakdeel van de Milieustraat in Schijndel beschikbaar gesteld om vol te leggen met zonnepanelen. Zaterdag 22 september zijn geïnteresseerden van harte welkom op een speciale informatiebijeenkomst bij de Milieustraat. Het projectteam vertelt dan meer over de plannen, en er is gelegenheid om vragen te stellen. 

Certificaten
Particulieren en bedrijven kunnen investeren in zonnepanelen, door per paneel een certificaat aan te schaffen. De kosten bedragen 300 euro per paneel/certificaat. Als alle certificaten zijn vergeven, start het project. De panelen blijven eigendom van de coöperatie. De investering wordt aldus de Energie Coöperatie Schijndel in een aantal jaren terug verdiend. Meedoen betekent een bijdrage leveren aan een gezamenlijke lokale opwekking van groene, duurzame energie. Deze energie wordt via het zonnecollectief van energieleverancier Vandebron vervolgens op de markt gebracht.

Bijeenkomst
Nieuwsgierig? Op zaterdag 22 september om 9.30 uur is er een informatiebijeenkomst op de Milieustraat aan de Bogaard 2. Dan is ook meteen het huidige zonnepark te zien.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@energieschijndel.nl.

You may also like...

%d bloggers liken dit: