Tweede editie ‘Heel Veghel Bakt’

VEGHEL/Meierijstad –  Natasja de Groot van Bibliotheek Veghel en Esther de Bie van ONS Welzijn zijn samen op zoek naar mensen die het leuk vinden om te koken en die graag je graag iets voor een ander willen doen.  Het is de bedoeling dat op woensdag 24 oktober op 50 plekken in Veghel ouderen worden verrast met een diner en vooral met een gezellige avond.

Wie doet er mee?

Onder de noemer Heel Veghel Bakt organiseert Bibliotheek Veghel in de maand oktober allerlei activiteiten rondom koken, voeding en eten. In samenwerking met ONS Welzijn bedacht de bibliotheek vorig jaar dit project voor de eerste keer om ouderen die alleen zijn een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. En dat was een groot succes! In totaal zaten uiteindelijk 181 mensen gezellig met elkaar aan tafel. Heel Veghel bakt verbindt op deze manier mensen uit de wijk met elkaar. Hoe fijn is het wanneer je zo af en toe nog eens wat aanspraak hebt ?!

Jong en oud

Ook dit jaar is men op zoek naar mensen-echtparen- gezinnen die zich een avondje willen inzetten voor de medemens. De maaltijden worden in principe bereid bij de deelnemers thuis. Maar mocht de kok heel graag thuis willen koken en daar zijn gezelschap ontvangen dan kan dat ook. De organisatie hoopt op een mooie mix van jong en oud. Het is juist ook erg gezellig als ook de kinderen gezellig mee-eten. Met de ingrediënten kan er voor zes personen gekookt worden. Het is een gezonde maaltijd en je hoeft geen sterren chef te zijn om het te kunnen bereiden

Hoe kun je helpen?

Op 24 oktober om 16.00 uur haal je een tas met boodschappen op bij de bibliotheek. In de tas zitten alle ingrediënten voor een smakelijke gezonde maaltijd voor zes personen. De inschrijving is inmiddels geopend en loopt tot 5 oktober. Op de website van de bibliotheek Veghel (www.nobb.nl/nobb/home/veghel/) staat het aanmeldformulier.

You may also like...

%d bloggers liken dit: