Sjors Sportief weer van start in Meierijstad

MEIERIJSTAD – Alle basisschoolkinderen uit de gemeente Meierijstad ontvangen deze week het Sjors Sportief-boekje. Dit boekje staat boordevol sportieve bezigheden waaraan kinderen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te laten maken met sportactiviteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport in de gemeente Meierijstad. Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1500 kinderen in.

Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 12 september inschrijven voor de activiteiten via www.sjorssportief.nl Tot die tijd is er op deze website al van alles te beleven. Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit.  Voor sportievelingen is er volop keus. Zij kunnen kennis maken met meer dan 100 activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan atletiek, badminton, dansen, freerunning, lasergamen, tafeltennis, scouting, skiën, schaken turnen en tennis. Kortom, keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen.

Gemeentelijk sportbeleid 

Wethouder van der Pas: “In Meierijstad geloven we in de kracht van sport. Daarom willen we een aantrekkelijk sportaanbod hebben voor iedereen. Sjors sportief biedt dat en verlaagt de drempel om kinderen kennis te laten maken met sport. Door de kennismakingslessen, kunnen de kinderen uiteindelijk een betere keuze maken welke sport ze het leukst vinden”.

Meer informatie

Kinderen die niet op het reguliere basisonderwijs zitten en graag een Sjors Sportief boekje willen ontvangen kunnen contact opnemen met info@sjorssportief.nl  Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een email naar het bovengenoemde adres.

You may also like...

%d bloggers liken dit: