’Pruuf ’t Sund’ brengt voedselverpilling onder de aandacht

SINT OEDENRODE – Elk jaar verspillen we een slordige 1,3 miljard ton eten en dat is zonde. Geen wonder dat steeds meer bedrijven en organisaties zich inzetten om deze verspilling tegen te gaan. Ook de horeca in Sint-Oedenrode breekt een lans voor dit thema. Tijdens het evenement ‘Pruuf ’t Sund’ op 30 september gaan de koks van diverse Rooise restaurants de uitdaging aan om iets moois te bereiden van producten die normaal gesproken worden weggegooid.

Noord-Brabant is dit jaar benoemd als ‘Europese Regio van de Gastronomie’. Onder de naam ‘We Are Food’ staat onze provincie in het teken van Beter Eten. Voedselverspilling is één van de tien thema’s die onder de aandacht worden gebracht. Zo staat op www.wearefood.nl dat de Nederlandse consument voor 2,5 miljard euro aan voedsel in de vuilnisbak gaat waar vaak maar weinig aan mankeert. De voedselindustrie verspilt ook nog eens 2,5 miljard. Wereldwijd wordt ruim een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid.

‘Pruuf ’t Sund’

Het tegengaan van voedselverspilling begint vooral bij de consument zelf. Die is de belangrijkste speler in de voedselketen. Vanuit deze gedachte is ‘Pruuf ’t Sund’ ontstaan dat Natuurlijk! Sint-Oedenrode samen met Rooise ondernemers organiseert.

Eten, mode en muziek

Op zondag 30 september kun je van 12.00 – 17.00 uur in de buitenlucht in het centrum van Sint-Oedenrode samen genieten tijdens ‘Pruuf ’t Sund’. Alle zintuigen worden daarbij geprikkeld. Terwijl diverse lokale modewinkels hun najaarscollectie showen, geniet je van culinaire hoogstandjes, bereid met verspild voedsel. Een verspillingslunch op de Markt in Sint-Oedenrode kost €17,50 p.p. Daarvoor krijg je een driegangenlunch, bereid met kwalitatief goede ingrediënten. Rooise restaurateurs laten jouw smaakpapillen ervaren hoe ’t Sund Pruuft.

Reserveren

Reserveer hiervoor een plaatsje voor de verspillingslunch door €17,50 p.p. (of een veelvoud) over te maken naar: NL76 RABO 0331 035 049, t.a.v. Stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Vermeld daarbij je naam en je e-mailadres. Dan ontvang je een bevestigingsmail.

You may also like...

%d bloggers liken dit: