Hopoogstfeest Wijbosch

WIJBOSCH – De start van het carnaval seizoen begint met het Hopoogstfeest dat dit jaar op zondag 9 september bij de Schaapskooi in Wijbosch werd gevierd. Op deze dag wordt de Schijndelse hopcultuur uitgedragen. Traditioneel wordt gestart met een Heilige Mis onder leiding van Pastor Jacques Leo. Tijdens deze dienst werd dank uitgesproken voor de hopoogst. Hierna vertrok een stoet met genodigden richting het Hopveld aan ’t Vurste Puthorstje alwaar de “eerste hop” werd geplukt door hopplukster 2018 Mariëlle van Gerwen-Wolven. Tevens maakte Prinsenclub de Hopplukkers de slogan voor 2019 van het Schorsbos carnaval bekend, “Schorbos Kwèkt”. Hierna trok de stoet weer richting de Schaapskooi waar een Hop- en biermarkt was voor de liefhebbers.

You may also like...

%d bloggers liken dit: