Expositie “Kunst in de Vink” van steeds hoger niveau

SCHIJNDEL – Artistiek bevlogen Schijndelaren kregen in 1981 voor het eerst de kans hun werk te presenteren in Sociaal Cultureel Centrum De Vink in Schijndel en zij maken daar sindsdien gretig gebruik van. De expositie is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Vanmiddag werd de 38e editie geopend door Bart Hommerson, voorzitter van de werkgroep Kunst in de Vink. Er is werk te bewonderen van zo’n vijftig lokale amateurkunstenaars.

Kunst in Schijndel
Kunst leeft in Schijndel en dat geldt nog steeds ook al is Schijndel inmiddels opgegaan in Meierijstad. Niet alleen in de bekende beeldenroute, in museum Jan Heestershuis of bij de tentoonstellingen van de KEG in ’t Spectrum maar overal. Niet in het minst op zolderkamers, in huiskamers en schuurtjes. De jaarlijkse tentoonstelling voor amateurkunstenaars in sociaal cultureel centrum De Vink heeft daar ontegenzeglijk een belangrijke bijdrage aan geleverd.

De expositie is nog te zien op zondag 16 september van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: