Bezoek Koningin Máxima aan de Noordkade

VEGHEL / MEIERIJSTAD – Koningin Máxima bracht maandag 10 september in Veghel een bezoek aan de Noordkade en theater De Blauwe Kei. Na de officiële ontvangst door Kamerheer Paul Rüpp, Commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester Kees van Rooij, werd Hare Majesteit in de cultuurfabriek rondgeleid door onder andere Miriam Simons en Barbara Brouwer, beiden van Phoenix Cultuur. In de diverse ateliers waren leerlingen aan het werk. Sommige van hen viel de eer te beurt om aan Maxima uit te leggen waar zij mee bezig waren.

Het tweede deel van het Koninklijk bezoek werd voortgezet in de theaterzaal van De Blauwe Kei, waar Máxima op uitnodiging van theaterdirecteur Harry Vermeulen op het toneel verscheen. Een engeltje overhandigde haar een baton die de Majesteit op haar beurt doorgaf aan dirigent Marc van Kessel. Daarna werd het theater officieel voor geopend verklaard met de woorden: “Vanaf nu zal de magie voor altijd aanwezig zijn in theater De Blauwe Kei. Uw theater is officieel voor u geopend”. Na het verlaten van de zaal onderhield Koningin Máxima zich met een aantal genodigden. Om 16.30 uur was het Koninklijk bezoek ten einde. Burgemeester Kees van Rooij toonde zich na afloop zeer tevreden over het bezoek waar lange tijd naar was uitgekeken.

You may also like...

%d bloggers liken dit: