Veghel in Hout neemt bezit van Julianapark

VEGHEL – De bouwsels van Fabriek Magnifique zijn amper uit het zicht verdwenen of het volgende evenement dient zich alweer aan in het Julianapark. Veghel in Hout, oftewel het Bouwdorp. Vrijwilligers gingen donderdagmorgen voortvarend aan de slag met het plaatsen van hekken rondom het gehele park. Ook arriveerde, getrokken door een ploffende oude tractor, een pipowagen die als hoofdkwartier dienst doet.

De eerste tent werd al door jong en oud opgebouwd en dient als verzamelplaats en onderkomen voor de circa 130 vrijwilligers die de basisschooljeugd tijdens het Bouwdorp van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus terzijde staan. De hoofdactiviteit van de circa duizend deelnemers is het bouwen van hutten waarin ze ter afsluiting van de week, in de nacht van donderdag op vrijdag, mogen blijven slapen. “Maar het kan dan ook ‘spoken’”, zegt  één van de vrijwilligers die bezig is met het afhekken van het terrein. “Want dikwijls komt van slapen niet veel terecht”, lacht hij.

‘Voice of Bouwdorp’

Naast het hutten bouwen worden de deelnemers aan Veghel in Hout de komende week bezig gehouden met allerlei spelsoorten.  Zoals knutselen, springen op een luchtkussen, zelf een stuk schrijven in de bouwdorp krant of iets lekkers te eten maken in het kinder kookcafé om maar wat te noemen. Donderdagavond is er een disco. Verder is er dit jaar een ‘Voice of Bouwdorp’ georganiseerd waarvoor ieder dag een voorronde wordt gehouden. Donderdagavond is hiervan de finale terwijl om 21.30 uur een lichtjesoptocht gepland staat. Maandag, dinsdag en woensdag kunnen de kinderen van 09.30 tot 16.00 uur in het bouwdorp terecht. Donderdag gaan ze om 14.00 uur naar huis en komen om 18.00 uur terug voor het avondprogramma en een nachtje slapen. Vrijdagmorgen gaan ze om 08.00 uur weer naar huis en is Veghel in Hout weer teneinde. Aan voorzitter Ed van Uden en zijn 130 vrijwilligers dan de taak om het Julianapark op te ruimen en weer op een park te laten lijken. Wellicht dat er dan nog ouders van Bouwdorpkinderen paraat staan om de vrijwilligers die een week lang hun kinderen hebben vermaakt, een handje te helpen?

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: