Twee zondagmiddagen feest bij Wijnu Veghel

VEGHEL – Begin september valt er bij seniorenvereniging Wijnu in Veghel twee keer een feestje te vieren. Allereerst bestaat Wijnu-koor Cantabilé 50 jaar en geeft op zondag 2 september hiervoor een Jubileumconcert. Een week later is het de beurt aan de seniorenvereniging zelf met de viering van het 60-jarig bestaan. Beide keren is het Wijnu-gebouw aan de Wilgenstraat 15 het middelpunt van alle feestelijkheden.

De leden van Cantabilé vieren hun Gouden Jubileum op 14 augustus eerst in besloten kring. Maar tijdens het Jubileumconcert op 2 september is iedereen van harte welkom. Koor Cantabilé werd 50 jaar geleden opgericht onder de naam K.B.O.-koor.  Al die tijd is dit seniorenkoor heel actief, niet alleen met repeteren maar ook met optredens, zo eens per maand in de omgeving van Veghel. De repetities vinden Iedere dinsdagmiddag plaats. Onder begeleiding van dirigente Annemarie v.d. Laar wordt een uiteenlopend repertoire ingestudeerd van Nederlandse, Duitse en Engelse liedjes. De repetities zijn op dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.15 uur. Wie iets met zingen heeft mag altijd vrijblijvend een kijkje komen nemen om te zien en te horen of het koor iets is voor hem of haar.

Verjaardagsparty Wijnu

In 1958 kwam de oprichting van KBO Veghel (Katholieke Ouderen Bond) tot stand. Enkele jaren geleden voerde de vereniging de naamsverandering Wijnu officieel door. Daarmee hoopte men de ‘jongere’ ouderen aan zich te binden. Het 60-jarig bestaan laten de Wijnu-leden natuurlijk niet ongemerkt aan zich voorbijgaan. Het Bestuur, onder voorzitterschap van Leo van Asperen, organiseert daarom op zondagmiddag 9 september een gezellige verjaardagsparty voor alle leden en eventuele partners.  En wie jarig is trakteert! Daarom zorgt het bestuur voor een drankje en een hapje en wordt deze middag muzikaal opgeluisterd door Het Backingground Trio. De naam zegt het al, dit trio zal duidelijk met achtergrondmuziek aanwezig zijn, zodat er voor de aanwezige feestvierders volop gelegenheid is om met elkaar een gezellig praatje aan te gaan. Vanaf 13.30 uur zijn alle leden welkom bij dit feestje.

You may also like...

%d bloggers liken dit: