Nick Eestermans knap 3e bij WK vissen in Italië

Nick Eestermans (19) foto: HSV Schijndel

NIJNSEL – Nick Eestermans (19) uit Nijnsel heeft knap brons gehaald bij het 32 ste Wereldkampioenschap vissen onder de 20 (U20) in Italië. Het kampioenschap vond afgelopen zaterdag plaats in het Cavo Lama Canal in het Italiaanse Novi di Modena. Nick is lid van de Schijndelse Hengelsportvereniging Altijd Beet. Door zijn opvallende prestaties is hij door Sportvisserij Nederland geselecteerd en als lid van een team afgevaardigd naar het WK Zoetwatervissen voor junioren.

WK zoetwatervissen
Twee wedstrijddagen zoveel mogelijk vis vangen met de vaste stok hengel. Dat was het devies voor de twee Nederlandse teams die Sportvisserij Nederland afvaardigde naar het WK Zoetwatervissen voor junioren. Team Holland U25 en U20, onder leiding van bondscoaches Nico Bakkernes en Dieter Friederichs, hielden zich keurig aan die opdracht. Naast de wereldtitel van de U25-ploeg werd Team Holland U20 keurig vijfde. De Rade pakte ook nog goud in het individueel klassement en daarnaast won Nick Eestermans in de jongste categorie (U20) dus individueel brons. Nooit eerder presteerden de Nederlandse vistalenten zo goed op een WK.

You may also like...

%d bloggers liken dit: