Koopzondag met veelal gesloten winkels

VEGHEL – Veghelse winkeliers hebben lak aan koopzondag. In elk geval aan die van zondag 5 augustus. Slechts een handjevol winkeliers openden tussen 12.00 en 17.00 uur hun zaak om winkelend publiek te ontvangen. De Kalverstraat spande helemaal de kroon. Naast de leegstaande winkelpanden bleven ook de andere winkels op slot. Ook de overige winkelstraten gaven nauwelijks een ander beeld.

Terwijl er toch publiek in het centrum aanwezig was. Dat genoot van optredens van Linedancers op de Molenwieken en van andere muziekoptredens bij horecazaken. Die zakenlui waren in elk geval wel zo slim geweest om hun terrassen open te stellen om de bezoekers van dienst te zijn. Het per 1 juli aangetreden nieuwe centrummanagement hoeft de komende tijd niet werkeloos toe te zien. Het heeft nog handen vol werk om te proberen meer reuring te brengen in het centrum van Veghel, ook tijdens de koopzondagen. Op publiek kan het management wel rekenen. Dat was zondag wel aanwezig. Het optrommelen van de winkeliers zal hun grootste zorg zijn.

You may also like...

%d bloggers liken dit: