Kapellen voeren boventoon op Hartemèrt 2018

SCHIJNDEL – Al 41 jaar nemen tienduizenden bezoekers aan de themajaarmarkt Hartemèrt afscheid van een vakantieperiode. Nog één keer wordt de sfeer omarmd van onbezorgd slenteren langs de talrijke kraampjes waar een keur aan artikelen liggen te lonken, men vermaakt wordt door talrijke optredens van muzikanten, op gezellige, intieme terrasjes wordt neergestreken om vanachter een koele pint of sprankelend glas wijn het levendige decor aan zich voorbij laat gaan. De zomerse sfeer, door velen in het buitenland opgesnoven, wordt op die laatste dag van augustus nog eens gecreëerd in de winkelstraten Hoofdstraat, Kloosterstraat, Molenstraat en op de Markt van Schijndel. Het is een dag van ontmoeting, gekeuvel, maar vooral om te genieten. Dat kan dus op zondag 26 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk. In de onmiddellijke nabijheid van het parcours bevinden zich parkeerplaatsen. Binnen enkele minuten betreedt men het parcours. Ook de winkels zijn die dag geopend.

Kapellen voeren de boventoon
Elk jaar heeft de Hartemèrt een ander thema. Dit maal wordt de jaarmarkt ondergedompeld in de feestelijke klanken van meer dan zestien kapellen die vanaf diverse podia en straatlocaties een bijdrage geven door spel en presentatie aan het sfeertje dat Hartemèrt heet. De kapellen, die uit diverse plaatsen komen, worden
beoordeeld door een deskundige jury. Op het eind van de jaarmarkt wordt de winnaar bekend gemaakt. Ons land, en zeker Brabant, kent vele blaaskapellen in allerlei soorten en maten. Er zijn kapellen die bijvoorbeeld een complete show geven. Elke kapel brengt een eigen sound ten gehore. Op de diverse podia staat aangegeven wanneer en welke kapel speelt. Hartemèrt blaast dit jaar dus hoog van de toren!

Breed scala aan attracties
Naast de negotie is er zeker plaats voor allerlei attracties. Aandacht voor informatie, cultuur, spel en sport, kermisvermaak en demonstraties, vermeldt het uitgebreide draaiboek. Kermisvermaak is vooral gericht op de kleine bezoekers aan Hartemèrt. Zo kunnen de kids op en neer in het mini reuzenrad, springen op de trampoline en lekker met een botsauto tegen een andere baangebruiker botsen. Deze attracties zijn gratis. Diverse clubs en verenigingen zullen zich op een verrassende wijze presenteren. Kijk voor meer informatie op www.hartemert.nl

You may also like...

%d bloggers liken dit: