Hoe kom je tot een dementievriendelijke gemeenschap?

VEGHEL – Wat betekent dementievriendelijk? Wat is een dementievriendelijke gemeente? Belangstellenden in dit onderwerp zijn dinsdag 21 augustus om 19.00 uur welkom in het Alzheimercafé dat gehouden wordt in het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel.

 

Bezoekers worden betrokken bij een gesprek over hoe we samen een dementie vriendelijker  gemeenschap kunnen creëren. Er wordt uitgelegd welke resultaten er inmiddels in Noord-Brabant behaald zijn. Tijdens de uiteenzetting komt aan de orde wat daarvoor nodig is en wat voor ervaringen mensen met geheugenklachten hebben. Bijvoorbeeld tijdens het winkelen, bij de sportclub of het biljarten. De bezoekers van het Alzheimercafé kunnen hun stem laten horen. Mensen met dementie en hun mantelzorgers weten als geen ander welke maatregelen en voorzieningen belangrijk zijn. Dat mensen steeds langer thuis moeten blijven wonen en dat burgers meer en meer voor elkaar moeten gaan zorgen, geldt ook voor mensen met geheugenklachten. En de gemeente heeft de taak om er voor te zorgen dat dit ook mogelijk is. Veel gemeentes hebben daarvoor de laatste jaren al maatregelen getroffen, anderen zijn daar nog mee bezig. Alle gemeenten in de regio willen een dementievriendelijke gemeenschap worden.

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: