Brabantse Heemdagen

De Heemkundekringen van Sint-Oedenrode, Erp, Veghel en Schijndel zijn dit jaar gastheer voor de 70e editie van de Brabantse Heemdagen. Tijdens de officiële opening in het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode op donderdag 2 augustus, droeg Wim van Rooi onder het toeziend oog van 100 deelnemers, de Brabantse Heemvlag over aan Cor van Laarhoven, de voorzitter van Heemkundekring De Oude Vrijheid aldaar.

 

De Brabantse Heemdagen, die sinds 1949 jaarlijks plaatsvinden, kennen een lange traditie. In het begin werden ze werkkampen genoemd die bijna een hele week duurden en waarbij archeologische opgravingen werden verricht. In de loop der jaren gingen de Heemdagen met hun tijd mee en verlopen tot nu toe in een vast patroon. Donderdag brengen de deelnemers een bezoek  aan het historisch deel van Slot Dommelrode, Kasteel Henkenshage, het Sint Paulusgasthuis, de Sint Martinuskerk en de Hervormde kerk met Knoptoren. Vrijdag bezoekt men Simei aan de Noordkade in Veghel en het voormalige klooster in Zijtaart. In Schijndel is men te gast bij museum Jan Heestershuis, Huize Lidwina en de Glazen Boerderij.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: