Bezichtiging Lambertuskerk Veghel

De komende 3 zaterdagen (4 en 11 augustus en 8 september) is de Lambertuskerk aan de Markt in Veghel van 11.00 tot 16.00 uur voor bezichtiging geopend. Behalve filmbeelden over het zangkoor, het orgel, de kerkklokken en de gewelven kunnen de bezoekers ook diverse kazuifels van nabij bekijken. Volgens koster / gids André Velthausz kunnen de bezoekers de monumentale kerk van de hand van architect Pierre Cuypers, op eigen gelegenheid bekijken. Daarnaast is een brochure met uitgebreide informatie in bruikleen beschikbaar. Bovendien zijn behalve André nog andere gidsen aanwezig om mensen op verzoek rond te leiden. Deze rondleidingen zijn geheel kosteloos maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De opbrengst is bestemd voor de restauratiewerkzaamheden.

You may also like...

%d bloggers liken dit: