Beeldende ateliers en korte cursussen voor jonge talenten

MEIERIJSTAD – Vanaf maandag 10 september openen de deuren weer van de teken- en kinderateliers op de CHV Noordkade in Veghel. Tijdens de eerste lesweek kunnen kinderen en jongeren kennismaken met de creatieve ateliers en docenten en mogen ze een gratis proefles volgen. Het beeldende aanbod voor de jeugd wordt dit seizoen verder uitgebreid met de korte cursussen mangatekenen en fotobewerkingen met Photoshop verspreid over verschillende locaties in Meierijstad.

Kinderatelier
In het kinderatelier leren kinderen van 9 t/m 12 jaar hun fantasie en creativiteit om te zetten in originele werkstukken. Onder leiding van kunstenares en docente Lonneke de Wit gaan ze aan de slag met het thema ‘De Tijdreizigers’ en werken ze met diverse materialen en technieken zoals o.a. linosnede, zeefdrukken, houtbewerken, papier-maché, tekenen en schilderen en fotograferen. Een leerzame en leuke cursus op vrijdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur, om de schoolweek creatief mee af te sluiten.

Tekenateliers
Kinderen tussen 9 en 12 jaar die van tekenen houden kunnen op vrijdagmiddag van 16.00 – 17.30 uur aan de slag in het tekenatelier van kunstenares en docente Ryemma Stoop. Dit jaar staat het thema ‘Natuurlijk!?’ centraal en tekenen, oefenen en experimenteren ze met verschillende materialen, met  ‘uitstapjes’ naar animatie, modeltekenen, graffiti, aquarel en linoleum. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen hun creatieve ei kwijt in het tekenatelier van Timo van Doren en Lonneke de Wit. Op vrijdagavond van 18.30 – 20.30 uur leren zij rond het thema ‘Sky High’ de belangrijkste basis van het tekenen. Als afsluiting van het cursusjaar exposeren de kinderen hun werkstukken voor het publiek. Twee externe professionals uit de creatieve industrie brengen een bezoek aan deze expositie en geven leerzame en inspirerende feedback op alle werkstukken.

Korte cursussen mangatekenen en fotobewerkingen
Manga tekenen is een Japanse tekenstijl die erg populair is. Bij Phoenix Cultuur kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar nu zelf in 8 lessen manga leren tekenen! De korte cursus start op woensdag 9 januari in Schijndel en op 24 oktober in Sint-Oedenrode, van 15.00 – 17.00 uur. Is jouw kind veel bezig met foto’s maken en is hij of zij helemaal fan van de fantasierijke, bewerkte foto’s van Annegien Schilling? Kinderen van 12 t/m 16 jaar kunnen met de korte cursus ‘Fotobewerkingen met Photoshop’ zelf aan de slag! De cursus vind vanaf 21 september plaats van 18.30 – 20.30 uur op de CHV Noordkade.

Gratis proefles!
Wil je starten met een van de ateliers, dan kun je tijdens de open lesweek op vrijdag 14 september een gratis proefles volgen om te kijken wat het beste bij je past. Meld je vooraf aan via info@phoenixcultuur.nl. Kijk voor meer informatie, het cursusaanbod en inschrijven op www.phoenixcultuur.nl. Neem voor vragen contact met ons op via info@phoenixcultuur.nl of tel. 0413-782010.

You may also like...

%d bloggers liken dit: