Subsidie voor zwemlessen Stichting Buitengewoon Bijzonder

MEIERIJSTAD – Gemeente Meierijstad stelt subsidie beschikbaar voor de Stichting Buitengewoon Bijzonder. Met deze financiële ondersteuning kan Aqua Health (onderdeel van de stichting) haar zwemlessen voor kinderen die bijzondere aandacht nodig hebben, het volgende zwemseizoen voortzetten. Aqua Health biedt zwemlessen aan voor kinderen met bijvoorbeeld autisme of ADHD. De zwemschool heeft niet meer genoeg financiële middelen om de zwemlessen voort te zetten in het nieuwe zwemseizoen. Daardoor dreigden de zestig zwemleerlingen, die niet meekunnen in het reguliere zwemonderwijs, buiten de boot te vallen.

Wethouder Coby van der Pas: “Onze prioriteit is dat de kinderen mee kunnen blijven doen aan zwem- en wateractiviteiten dicht bij huis. Want in Meierijstad geloven we in de kracht van sport en iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. Met deze financiële ondersteuning kan Aqua Health de zwemlessen het volgende zwemseizoen voortzetten. De komende tijd gebruiken we om een duurzame oplossing te zoeken, zodat de kinderen ook in de toekomst mee kunnen blijven doen.

Stichting Buitengewoon Bijzonder
Deze stichting geeft al ruim 15 jaar, met ondersteuning van de Gemeente Schijndel, zwemlessen aan kinderen met een bijzondere eigenschap. Deze doelgroep, kinderen met Autisme, ADHD,DCD, Down Syndroom, moeilijk lerende kinderen en rolstoelgebonden kinderen, kunnen vaak niet mee in het reguliere zwemonderwijs en zijn daarom aangewezen op “speciaal” zwemonderwijs.

You may also like...

%d bloggers liken dit: