St. Antonius molen Eerde locatie voor Vrijheidsmaaltijd

EERDE – De Antonius molen staat in hoog aanzien bij Het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De Eerdse molen is door het comité uitverkozen als één van de plaatsen waar de Vrijheidsmaaltijden in de jaren 2019 en 2020 plaatsvinden. Deze Vrijheidsmaaltijden moeten worden gezien als een nieuwe 5 mei traditie in Nederland. Het doel is dat in elke Nederlandse gemeente vanaf 2020 meerdere Vrijheidsmaaltijden worden georganiseerd.

Om dit concept in de aanloop naar 5 mei 2020 verder uit te dragen, zijn er op enkele plaatsen in Nederland al Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Bij de molen in Eerde gebeurde dat op 8 mei dit jaar.  Stichting Eerdse Molen is er trots op dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei hun locatie koos als locatie voor de pilot in Noord-Brabant. Het Nationaal Comité beoordeelde deze als de meest geschikte locatie, waar de sfeer en de oorlogshistorie het beste paste bij het beeld dat de initiatiefnemers voor ogen hadden voor de introductie in onze provincie.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: