Podiumaccommodatie ’t Spectrum nadert voltooiing

Impressie podiumaccommodatie ’t Spectrum

SCHIJNDEL – Vandaag werd tijdens een persconferentie waarbij cultuurwethouder Menno Roozendaal van Meierijstad, directeur Harry Vermeulen van De Blauwe Kei en voorzitter Leo van Rozendaal van ’t Spectrum aanwezig waren bekend gemaakt dat de bouw van de podiumzaal geheel volgens planning verloopt. Bouwkundig wordt de zaal op 19 juli opgeleverd. ln de weken daarna wordt de tribune, geluid-, video, en toneeltechniek en stoffering aangebracht zodat eind september de eerste voorstelling kan plaatsvinden. Ook het huidige Pleincafé ondergaat nog een facelift zodat er meer mogelijkheden zijn voor ontvangst van het theaterpubliek.

Programmering
De programmering voor de nieuwe podiumaccommodatie is nog niet bekend, daarmee is het bestuur van ’t Spectrum nog mee bezig. Na gereedkomen van de podiumaccommodatie in ’t Spectrum beschikt Meierijstad in de grotere kernen over drie podia, De Blauwe Kei in Veghel, Mariëndael in Sint-Oedenrode en ’t Spectrum in Schijndel. Het is de wens van de gemeenteraad dat de programmering van de drie podia elkaar versterken. De podia in Sint-Oedenrode en Schijndel zijn primair bedoeld voor de lokale verenigingen en instellingen zoals de plaatselijke harmonie, toneel- en theaterverenigingen, de filmclub en amateurkunst. Incidenteel zou een professionele voorstelling geprogrammeerd kunnen worden.

Samenwerking met de Blauwe kei
De Blauwe Kei en ’t Spectrum hebben de intentie uitgesproken te komen tot een verregaande samenwerking. Dit betreft dan niet alleen de (amateur)voorstellingen maar ook het uitwisselen van theatertechnici en het combineren van voorstellingen. In de toekomst ligt een samenwerking met Mariëndaal in Sint-Oedenrode ook in het verschiet.

Algemeen manager
Tijdens de persbijeenkomst werd bekend gemaakt dat Sylvia Rutten de nieuwe algemeen manager van het Cultureel Centrum ’t Spectrum wordt.

Impressie podiumaccommodatie ’t Spectrum

Impressie podiumaccommodatie ’t Spectrum

You may also like...

%d bloggers liken dit: