Open Imkerijdag in Veghel

VEGHEL – Wie meer te weten wil komen over alles wat zich rondom een bijenvolk afspeelt moet zondag 15 juli beslist naar het Geerbos in Veghel gaan. Bijenhoudersvereniging Bijerijstad houdt daar dan een Open Imkerijdag. Vragen als: wat doet een imker en waarom word je imker, hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk, informatie over het houden van bijen, uitleg over werksters, darren en de koningin, kijken in de bijenkast en op zoek naar de koningin, informatie over hoe je de tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten en hoe je kunt helpen om de bijenstand te verbeteren. Al deze vragen kunnen tijdens de open dag aan de imkers van Bijerijstad worden gesteld. Ze zijn tussen 11.00 en 16.00 uur aanwezig bij de bijenhal achter de schietbunker aan de Vorstenbosscheweg.

You may also like...

%d bloggers liken dit: