Historische dorpswandeling in Schijndel

SCHIJNDEL – VVV Schijndel organiseerde op donderdag 5 juli een Historische dorpswandeling. Om 19.00 uur vertrok een enthousiaste dorpsgids vanaf het VVV-agentschap, gevestigd in het Jan Heestershuis voor een wandeling van ongeveer 1 ½ uur door het centrum van Schijndel. Deelnemers kregen onder andere uitleg over de oudste straten van Schijndel, het verdwenen tramstation, de Heilige Servatiuskerk, het oude hervormde kerkje met pastorie en hoorden hoe het komt dat Jan van Amstel zijn laatste rustplaats in Schijndel vond. Veel details waar je gewoonlijk aan voorbij gaat. Achter een simpel straatnaambordje schuilt veelal een mooi verhaal.
Ter afsluiting was er een ijsje bij Nico’s IJscafé, gevestigd in De Glazen Boerderij.

You may also like...

%d bloggers liken dit: