Diamanten paar Faujdar-Rahmoe in Veghel

VEGHEL – De heer en mevrouw Abdul Aziz Faujdar (78 jaar) en Saeragatoen Faujdar-Rahmoe (77 jaar) waren donderdag 5 juli 60 jaar getrouwd. Vrijdagmorgen kwam burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad het Diamanten paar in hun woning aan de Waalstraat feliciteren. Een groot deel van hun kinderen en (achter)-kleinkinderen deelde mee in de feestvreugde.

Abdul Aziz en zijn vrouw Saeragatoen vestigden zich in 1975 definitief in Nederland. 8 Maanden eerder was Abdul Aziz al vanuit Suriname naar Den Bosch gekomen om daar als monteur bij Fassbender Valks aan de slag te gaan. “De salarissen in Suriname waren veel minder, vandaar dat ik naar Nederland ben gekomen waar ik als monteur snel werk vond”, aldus de heer Faujdar. Toen zijn echtgenote samen met 6 van hun 7 kinderen (de oudste was in Suriname overleden) in ons land arriveerde werd Den Bosch voor acht maanden hun eerste woonplaats. Later woonde het gezin 22 jaar in Schijndel en verhuisde in 2005 naar Veghel. Beiden hebben het goed naar hun zin in hun huidige woning aan de Waalstraat.

Slechts één van de kinderen woont in Veghel. De overige 5 wonen verspreid over Brabant en Limburg. Met 13 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen prijst het diamanten paar zich heel gelukkig. En dat was vrijdag tijdens het bezoek van Burgemeester Van Rooij te zien ook, want een groot aantal familieleden was tijdens het felicitatiebezoek aanwezig. Ook al kunnen zij hen niet alle dagen zien, als er iets te doen is dan komen ze volgens het echtpaar allemaal wel een keertje op bezoek. En daar zijn ze heel erg blij mee.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: