Bouw Zonnepark Korenstreep in Veghel vertraagd

VEGHEL – De bouw van Zonnepark Korenstreep, nabij de op- en afrit Veghel-Noord aan de A50 is vertraagd. Dat laten woordvoerders van de gemeente Meierijstad en ‘Energie van Hollandsche Bodem’ desgevraagd aan Omroep Meierij weten. Reden hiervan is dat het passeren van de akte bij de notaris enige vertraging opliep, maar dat dit in de maand juli nog op de agenda staat.  Ook Energie van Hollandsche Bodem bevestigt de vertraging met de aanvulling dat binnenkort wordt begonnen met het maaien en inmeten van het betreffende stuk land. In augustus gaat men bouwen aan  de stellages en start het plaatsen van de panelen en de transformator.  

Tijdens een bijeenkomst op 28 februari 2018 op de plaats waar het zonnepark moet komen (het voormalige slibdepot van de voormalige gemeente Veghel), bevestigden de drie deelnemers aan het project, te weten de gemeente Meierijstad, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Energie van Hollandsche Bodem, hun samenwerking aan de aanleg voor dit zonnenpark. Erik Zweers, de directeur van het energiebedrijf  vertelde toen dat het zonnepark met 8000 panelen in juli 2018 klaar zou zijn, waarna 500 à 600 huishoudens stroom konden gaan afnemen van deze duurzame electriciteitsvoorziening. Tot nu toe ging er echter nog geen enkele schop in de grond.

Duurzaamheid in Meierijstad

Wanneer het zonnepark nu klaar is, is nog niet bekend. Particulieren, ondernemers, dakeigenaren en investeerders kunnen zich nog steeds bij het project Korenstreep aansluiten. De eerste plannen dateren al van 24 mei 2017 toen een informatiebijeenkomst werd gehouden  over het toekomstige Zonnepark in Veghel. Wethouder infrastructuur en duurzaamheid Harry van Rooijen gaf de aftrap en vertelde hoe belangrijk het is voor de gemeente Meierijstad dat het zonnepark ontwikkeld wordt. Duurzaamheid is volgens Van Rooijen één van de speerpunten van Meierijstad en is een rode draad binnen alle beleidsterreinen.

Méér informatie over Zonnepark Korenstreep in Veghel is te vinden op de website: www.evhb.nl/project/zonnepark-korenstreep-veghel

You may also like...

%d bloggers liken dit: