Veteranensportdag Zijtaart

ZIJTAART – Onder grote belangstelling werd zondag op de velden van VOW in Zijtaart de 34e editie van de Veteranensportdag gehouden. Een sportieve ontmoeting van dames en heren senioren die zijn oorsprong vindt bij de vroegere KPJ. In 1985 kwam men op het idee om de Jeugd van Toen weer samen te laten komen. Enerzijds voor een sportieve ontmoeting, anderzijds om de sociale contacten elk jaar weer aan te halen. Als oudste deelneemster werd de 86-jarige Margot Dortmans van de groep Loosbroek-Heeswijk-Dinther in het zonnetje gezet. Bij de heren was het Theo van Hoof uit Mariahout die met zijn 84 jaar als oudste deelnemer een versnapering ontving uit handen van Coby van der Pas. De wethouder Sportzaken van Meierijstad was enthousiast over dit sportieve gebeuren. “Ik heb er zelf nooit aan meegedaan maar ken de verhalen van mijn ouders. Ik heb nog foto’s van KPJ-ontmoetingen op de zolder liggen, aldus Coby. Ze vertelde verder nog dat het jammer zou zijn als dergelijke evenementen van de velden zouden verdwijnen.

De Veteranensportdag begon met een echte opmars van alle ruim 550 deelnemers waarbij niemand uit de maat liep. Wat dat betreft hadden de  ‘oudjes’ al hun ledematen nog goed onder controle. Wat ook naar voren kwam bij het touwtrekken en de aloude piramidebouw. Die verschilde maar op één punt met vroeger; de heren gingen daarbij niet meer zo hoog de lucht in als vroeger. Maar hun prestaties waren er niet minder om.

You may also like...

%d bloggers liken dit: