Roze loper bij Joachim & Anna in Veghel

VEGHEL –De start van de Avondvierdaagse in Veghel is bij St Joachim & Anna in Veghel tevens de aftrap van het project De Roze Loper. Dinsdag 12 juni  om 18.15 uur  hijst men daar de Regenboogvlag ten teken dat bij deze zorginstelling iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, religie, cultuur of afkomst welkom is. De deelnemers aan het wandelevenement dragen vier dagen lang regenbooghoedjes  en gedurende die vier dagen komt er een roze loper te liggen.

BrabantZorg vindt het belangrijk aandacht te besteden aan tolerantie binnen de locaties. Men vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat er respect is voor elkaar. Aandacht voor gelijke behandeling ongeacht seksuele geaardheid, religie en afkomst is hierin erg belangrijk. De Roze Loper houdt zich bezig met het creëren van tolerantie voor homoseksualiteit of transgenders binnen zorginstellingen in Nederland.

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: