Project Roze Loper

VEGHEL – De Roze Loper heeft als doel de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksen in zorg- en welzijnsinstellingen te bevorderen. De Roze Loper bestaat uit een traject dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg. Cliënten voelen zich na een traject meer gezien, voelen zich veilig in hun seksuele en genderidentiteit. Daarnaast wordt de organisatie zelf meer inclusief naar minderheidsgroepen in het algemeen. Ook bij Zorginstelling Joachim & Anna in Veghel, onderdeel van BrabantZorg wil men een veilig werkklimaat voor LHBTI’s. Bij de start van de Veghelse Avondvierdaagse werd hierbij stilgestaan. De deelnemers kwamen over de Roze Loper naar buiten en na een toespraak van Margo van Grinsven werd de Regenboogvlag gehesen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: