Open Luchtmis op ’t Ham in Veghel

 

VEGHEL – Zondag 10 juni om 10.30 uur wordt bij de Antoniuskapel op ’t Ham (tussen Veghel en Erp) weer de jaarlijkse Antoniusviering gehouden. Bij slecht weer wordt de viering verplaatst naar de Servatiuskerk in Erp. Ook dan begint de viering om half elf.

Midden in het ruilverkavelingsgebied is in 1983 bij de afsluiting van de ruilverkaveling een kapelletje gebouwd ter eren van Antonius Abt. Door de toenmalige deken-pastoor Peter Konings is de kapel ingewijd. Jaarlijks is hij in juni met een grote groep mensen naar deze plaats terug gegaan om samen te vieren. Om samen stil te staan bij de schoonheid van de natuur, bij de verantwoordelijkheid voor de aarde die God bij de mensen heeft neergelegd. Deze traditie wordt de laatste jaren voortgezet door het Antoniuscomité. Dit jaar is het thema; Eten en drinken…. Het beste voor de mens.

Voorganger in deze openluchtviering is pater Issac. Ook het Sint Barbara gilde uit Veghel, het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde Erp en Harmonie Frisselstein verlenen hun medewerking.

Aan de bezoekers wordt gevraagd om zelf een stoel mee te brengen en als het enigszins kan met de fiets te komen. De parkeerplaatsen zijn beperkt.

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: