Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Will van Esch-Rutten

Will van Esch-Rutten (foto: Jan van Oort – OM)

SCHIJNDEL – Het was een complete verrassing voor mevrouw Will van Esch-Rutten toen zondagmiddag na de opening van de expositie ‘Bronzen uit het Voorste bos’ van Chris Hendriks burgemeester Van Rooij het Jan Heestershuis binnenstapte om haar te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Hij sprak zijn waardering uit voor de vele werkzaamheden die mevrouw Van Esch al jaren verricht voor het Jan Heestershuis.

Overzicht verdiensten
Mevrouw Van Esch maakt zich al 25 jaar verdienstelijk voor het museum Jan Heestershuis. Het museum is als legaat door de heer Jan Heesters aan de gemeente overgedragen met de verplichting om van het woonhuis een gemeentelijk museum te maken. De opstart van het omvormen tot museum – het geschikt maken voor publiek – heeft enkele jaren geduurd en is uiteindelijk voortvarend opgepakt door betrokken medewerkers van de gemeente én toegewijde vrijwilligers, waarvan mevrouw Van Esch er één is. Sedert 1993 is mevrouw Van Esch betrokken bij en grotendeels verantwoordelijk voor de registratie van de objecten uit de collectie van het museum en het woonhuis. Ook aan de registratie van de honderden objecten uit de gemeentelijke kunstcollectie, zowel in de openbare ruimte als de kunst in het voormalige gemeentehuis van Schijndel, is door haar meegewerkt. Zij begeleidt de educatieve projecten voor het basisonderwijs die het museum aanbiedt aan de leerlingen. Daarnaast maakt mevrouw Van Esch al jaren deel uit van de werkgroep tentoonstellingen die de conservator assisteert bij het organiseren van de exposities in het museum. Bovendien is zij altijd bereid om haar kennis te delen met individuele bezoekers en leerlingen.

Voor meer foto’s klik hier.

You may also like...

%d bloggers liken dit: