Aftrap ‘Snelheidsmeter met beloning’ in Eerde

EERDE – Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter doet een tour door Brabant. Na Helmond is het nu de beurt aan Eerde. Iedereen die zich in de Kapelstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan het evenement “Monumentaal Eerde” dat in september plaatsvindt. Wethouder Harry van Rooijen deed dinsdagmiddag  de aftrap aan de Kapelstraat. Aanleiding waren de bevindingen uit een wijkschouw. Bewoners gaven daarbij aan dat er te hard  gereden wordt in de Kapelstraat. Gemeente en de dorpsraad Eerde hebben besloten om het eens anders aan te pakken en deze snelheidsmeterspaarpot van NULverkeersdoden Brabant in te zetten.

Hoe werkt de spaarpot? Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De actie met de snelheidsmeterspaarpot in Eerde duurt 3 weken.  De opbrengst in Eerde komt ten goed aan het project: Monumentaal Eerde.

You may also like...

%d bloggers liken dit: