ACM geeft goedkeuring aan verkoop EMTÉ

VEGHEL – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 26 juni 2018 haar goedkeuring gegeven aan de voorgenomen verkoop van alle aandelen van EMTÉ Holding B.V. en haar dochterondernemingen EMTÉ Supermarkten B.V., EMTÉ Franchise B.V. en EMTÉ Vleescentrale B.V. door Sligro Food Group aan het consortium van Jumbo en Coop. In een eerder stadium hadden de ondernemingsraden van EMTÉ, Jumbo en Coop al een positief advies uitgebracht over het overnameplan.

De twee supermarktbedrijven waren overeengekomen dat 79 EMTÉ winkels onder de Jumbo formule komen te vallen en 51 gaan opereren onder de vlag van Coop. De ACM heeft bepaald dat door deze verdeling de concentratie van Jumbo winkels in een drietal marktgebieden te hoog zou kunnen worden, te weten in Veghel, Reusel en Eindhoven. Als reactie daarop heeft Jumbo besloten de winkels aan de Boekt in Veghel en De Markt in Reusel, alsmede de EMTÉ winkel aan de Ardèchelaan in Eindhoven als zogeheten ‘remedie’ aan te bieden. Dit betekent dat Jumbo deze drie winkels binnen een bepaalde termijn zal verkopen. De ACM is onder die voorwaarde akkoord gegaan met de overname door Jumbo. Coop heeft zonder nadere voorwaarden akkoord van de ACM gekregen voor de overname. Naar verwachting zal de transactie op korte termijn worden afgerond.

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: