Veteranensportdag Zijtaart

ZIJTAART – Uit alle windstreken van de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, komen zondag 10 juni naar Sportpark De Vonders in Zijtaart voor de Veteranensportdag. In totaal doen 550 KPJ’ers van weleer aan dit evenement mee. Op deze dag herleven oude tijden op het gebied van sportoefeningen, volksdansen, piramidebouw touwtrekken en atletiek. Deze sportieve uitdagingen vloeien voort uit de KPJ-activiteiten die de veteranen in hun jeugdjaren beoefenden. Het idee van de Veteranensportdag dateert van 1985 en is sindsdien een jaarlijks terugkerend evenement. Liefhebbers van pure nostalgie moeten volgens Martien van den Tillaart van de organisatie op zondag 10 juni zeker naar Zijtaart komen. “We zijn allemaal op al wat oudere leeftijd. De kans is dus groot dat het deelnemersaantal in de loop der tijd terugloopt. En je moet de sportvelden wel flink vol hebben staan als je zoiets organiseert. Daarom is deze Veteranensport van 2018 een uitgelezen kans om zoiets moois mee te maken”.

Het ochtendprogramma begint zondag 10 juni om 10.15 uur en het middagprogramma om 13.30 uur.

You may also like...

%d bloggers liken dit: