Verkeersexamen in Veghel

 

VEGHEL – 400 Basisschoolleerlingen (groep 7) uit Veghel en de kerkdorpen deden vrijdagmorgen verkeersexamen. Vanaf een basisschool in De Bunders moesten ze een traject afleggen door onder andere het centrum van Veghel.

Daarbij kwamen de examenkandidaten enkele moeilijke verkeerssituaties tegen. Zoals de kruising bij Ambutax waarbij zij, komende vanuit de Gasthuisstraat, linksaf de Burgemeester de Kuijperlaan moesten inrijden. Een niet zo’n gemakkelijke situatie troffen zij ook bij de kruising van de Markt met Vlas en Graan, waarbij zij links moesten aanhouden om de Hoofdstraat in te fietsen. Daarna staken ze bij de brandweerkazerne bij de verkeerslichten de Rembrandtlaan over en vervolgden ze hun weg door woonwijk ’t Zuid.

Theorie-examen

De examencommissie had 29 verkeersposten ter beschikking waar ouders en andere vrijwilligers de verrichtingen van de jonge fietsers in de gaten hielden. Ook twee leden van EHBO-vereniging Veghel stonden op enkele  punten paraat. De leerlingen deden op 7 april al mee aan het landelijk theorie-examen. In de loop van de komende week krijgen zij te horen of er een verkeersdiploma voor hen klaar ligt.

Het verkeersexamen was in handen van twee vrijwilligers namens respectievelijk Skipov en het Openbaar Onderwijs. In andere plaatsen valt het verkeersexamen onder verantwoordelijkheid van Veilig Verkeer Nederland. In Veghel ontbreekt het echter al jaren aan een afdeling van VVN.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: