Uitslag wedstrijd programmeren computergame bekend

 

SINT-OEDENRODE – Om de interesse voor informatietechnologie te stimuleren organiseerde SKOSO voor al haar 7 aangesloten scholen een wedstrijd om met de programmeertaal SCRATCH een computerspel (game) te maken waarin Rooise elementen en de figuur Rodi voorkomen. Maar liefst 52 teams namen deel met in totaal 172 leerlingen. De jury maakte op 16 mei de uitslag bekend.Voor het zover was bekeek een enthousiaste zaal kinderen elkaars games. Winnaar werd het team met Floris van Hamond en Sam Buiting. Ze ontvingen niet alleen een medaille maar heel hun klas (Groep 8 van De Dommelrodeschool) mag op woensdag 6 juni naar een bedrijf waar programmeren, snelheid en robots een prominente plaats innemen.
Het jongste team kreeg een eervolle tweede medaille voor hun veelbelovende inzending.

Videoreportage:

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: