Luistercafé over tangokoning Carlos Gardel

VEGHEL – In zaal De Apotheek op de CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 8 juni een nieuwe editie van het Luistercafé Noordkade. Deze keer staat Carlos Gardel centraal, die ook wel de koning van de tango wordt genoemd. De activiteit is een initiatief van Bibliotheek Veghel in samenwerking met café De Afzakkerij.

Carlos Gardel (1890) was een prominent figuur in de geschiedenis van de Argentijnse tango. Voor velen is hij de belichaming van de ziel van de tangostijl uit Buenos Aires aan het einde van de 19e eeuw. Gardel componeerde honderden tango’s waarvan een groot deel klassiek geworden is. In 1935, op het hoogtepunt van zijn roem, kwam hij om het leven bij een vliegtuigongeluk. De muziek tijdens het Luistercafé wordt verzorgd door Conjunto Añoranza. Dit trio speelt een selectie van bekende liedjes van Carlos Gardel. Bijzonder is ook dat vier dansparen aanwezig zijn die een demonstratie geven van de Argentijnse tango.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis.

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: