KEG haakt in op “Brabant Celebrates Food”

SCHIJNDEL – “Nature Morte- Still life” zo heet de tentoonstelling met werk van Roger Ruhulessin die vandaag werd geopend  in de KEG- expo ruimte in Schijndel. Met deze tentoonstelling belicht de KEG  op een wel heel bijzondere manier Kunst rondom eten  in het “Brabant Celebrates Food”-themajaar. De tentoonstelling met keramisch werk, video’s  en  foto’s is gratis te zien tot en met 29 juni in de KEG-expo, 1e verdieping  CC ’t Spectrum in Schijndel.

Roger Ruhulessin
Voedsel, voor sommige mensen gewoon dagelijkse kost en soms een feestje,  voor andere een passie, een levensstijl . Roger Ruhulessin ( 1963) begon al op 21 jarige leeftijd als chef eigenaar van het toen vernieuwende restaurant “Onder de rook” in Amsterdam. In deze periode ontwikkelde hij ook een passie voor beeldende kunst en architectuur. Dit  leidde tot een studie kunstgeschiedenis aan de VU. De combinatie van eten en kunst heeft hij prachtig weten te combineren in zijn bedrijf Rogers Catering Concepts.
Als consulent ontwikkelde hij voor verschillende musea zoals Boymans van Beuningen in Rotterdam en het Centraal Museum in Utrecht concepten op het gebied van culinaire activiteiten bij een thematentoonstelling. De catering werd  hierdoor een essentieel onderdeel van de tentoonstelling en een bezoek werd hierdoor populair gezegd een totaalbeleving. Ruhulessin: “Als chef en beeldend kunstenaar onderzoek ik een  mogelijkheid om aan eten een betekenislaag te geven. In mijn onderzoek gebruik ik ingrediënten als medium en de dragers als “canvas” om aan eten naast het voeden, een meerwaarde te geven en hun verhalende kwaliteiten te ontdekken.”

Cosmos Chromosome
Naast zijn catering projecten werkt hij de laatste paar jaar aan zijn eigen multimedia diner: Cosmos Chromosome – A delicious representation of the dawn of man. Cosmos Chromosome heeft de ontstaan geschiedenis van de mens als leitmotiv . Ter voltooiing van dit project is Roger de afgelopen maanden in Oisterwijk aan het werk geweest als “artist in residence” aan het EKWC. Het totale concept van Cosmos Chromosome bestaat uit een tijdelijke ruimte, een 6+ gangendiner, dragers: servies zo u wilt, ontworpen tijdens de artists in recidence tijd in het EKWC/Sunsay morning en video- en geluid fragmenten. Met het diner, voor 20 gasten per avond, wordt een representatie gegeven van het ontstaan van de kosmos tot aan de geboorte van de mens.

In de KEG – expo zijn verschillende onderdelen  van het project te zien, zoals het keramisch werk en foto- en filmmateriaal. De tentoonstelling “ Nature Morte- Still life” is dagelijks te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur in de  KEG-expo , CC ’t Spectrum Steeg 9 Schijndel.

Meer informatie
www.rogerruhulessin.nl
www.rogercc.nl
www.cosmoschromosome.com
www.kegschijndel.nl

You may also like...

%d bloggers liken dit: