Jeugdgevangenis voor daders keienongeluk Schijndel

SCHIJNDEL – Twee jongeren van 17 en 19 jaar oud, verantwoordelijk voor het keienongeluk in Schijndel, krijgen twaalf maanden jeugddetentie, waarvan zes maanden voorwaardelijk, en een werkstraf van 150 uur. De derde verdachte (18) is tien maanden jeugddetentie opgelegd, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, met nog 100 uur werkstraf en 50 uur leerstraf. Het drietal stond dinsdagmiddag voor de rechter in Breda.

BRON: OMROEP BRABANT

Volgens de rechter betreft het poging tot moord. Met z’n drieën hebben de jongeren grote keien op de Structuurweg in Schijndel gelegd. Tynni Habraken uit Schijndel, op dat moment zwanger, raakte ernstig gewond nadat ze op de keien inreed.

Schadevergoeding van bijna twee ton
Volgens de rechter hadden de daders zich nog kunnen bedenken toen ze de keien neerlegden. Wellicht wilden ze niemand vermoorden, maar ze hebben wel het risico genomen dat iemand om het leven zou komen. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van ruim 190.000 euro. Er was veel meer gevraagd, maar de rechter vindt dat een andere rechter zich moet buigen over de rest van die geëiste bedragen. Ook moet een schadevergoeding worden betaald aan een tweede slachtoffer dat door de kei schade aan zijn auto opliep.

De oudste verdachte is weliswaar meerderjarig, maar functioneert op een jonger niveau, aldus de rechtbank. Daarom krijgt ook hij jeugddetentie. De 18-jarige jongeman is ‘verminderd toerekeningsvatbaar verklaard’, aldus de rechtbank. Tegen de twee jongens die betrokken waren is voor de rechtbank in Breda twee weken geleden een straf van twintig maanden jeugddetentie geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De derde verdachte hoorde twee weken geleden zestien maanden jeugddetentie tegen zich eisen.

Het ongeluk gebeurde in de nacht van 23 op 24 juni 2017.

 

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: