Hans Raaijmakers Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

VEGHEL – Hans Raaijmakers (1946) uit Veghel ontving vrijdag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding vond plaats in aanwezigheid van familie en vrienden tijdens diens afscheid van de Stichting CHV.  Burgemeester van Rooij sprak zijn waardering uit voor de vele vrijwillige werkzaamheden die Hans Raaijmakers al sinds jaren verricht.

Zo was hij van 1986 tot en met 1999 portefeuillehouder Verkeer en Vervoer bij de Contactgroep Veghelse Ondernemingen (CVO) en stond hij in 1985 mede aan de wieg van de Stichting Opleidingen bij SOVO. Binnen beide activiteiten was hij een zeer actief bestuurder wiens betrokkenheid van grote invloed is geweest voor het bedrijfsleven en de bereikbaarheid van Veghel.  Van 2008 tot 2014 was Raaijmakers voorzitter van Muziekvereniging Frisselstein. Daarbij had hij een zeer actieve rol bij grote evenementen zoals bijvoorbeeld Veghel Nightlive en het Slokdarmfestival, thans Fabriek Magnifique. Decorandus is tot 2008 14 jaar betrokken geweest bij Carnavalsvereniging De Kuussegatters. Hij was daar jarenlang actief bij de organisatie van de jaarlijkse vlooienmarkt en daarbij tevens in touw als veilingmeester. Het Sint Barbaragilde Veghel mocht ook 13 jaar (1992-2005) op de inzet van Hans Raaijmakers rekenen. Hij was voor de organisatie van de Hoge Schuts van 1997 voorzitter van de commissie die deze kringdag organiseerde. En ook voor het gilde was hij actief bij de Veghelse vlooienmarkt. In 2012 trad de heer Raaijmakers toe tot het bestuur van de Stichting CHV. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van partijen die actief zijn op de Noordkade. Decorandus had binnen het bestuur het aandachtsgebied de verenigingen en het algemeen beleid en behartigde onder andere de belangen van de gebruikers van de Noordkade en sloeg bruggen tussen culturele en commerciële partijen.

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: