College B&W bezoekt Foodtruck

VEGHEL – Dinsdag stond de ‘Eet Je Beter truck’ op de Markt in Veghel. Eet je beter Een maatschappelijk foodinitiatief van FoodforCare, CZ, Emté SIMAC, Maison van den Boer en Diabetes Federatie Nederland als onderdeel van We Are Food 2018. Bij een van de sessies washet college van Burgemeester en Wethouders aanwezig om persoonlijk het verhaal van kok Robert Danse aan te horen en om te ervaren hoe je ook ‘anders’ kunt eten.

Het thema ‘Eet Je Beter’ richt zich op mensen die te maken hebben met Diabetes type II. Ruim 1 miljoen Nederlanders lijden hier aan. Robert Danse, chefkok bij Maison van den Boer is één van hen. Reden voor zijn werkgever het thema ‘Eet Je Beter’ op de kaart te zetten. Deze maand reist een team van de Veghelse cateraar heel Brabant door om patiënten, betrokkenen en zorgprofessionals op leuke en toegankelijke wijze te inspireren met kookclinics en voedingsadvies. Ook is er een EetJeBeter-app en kookboekje gelanceerd.  Doel is om de diabetes II-patiënt op laagdrempelige wijze te faciliteren en motiveren om met kennis, tips  en inzichten een fundamentele verandering in zijn of haar eetpatroon te realiseren. Chefkok Robert Danse, die zelf diabetes II heeft, geeft als ervaringsdeskundige uitleg over zijn strijd tegen diabetes en hoe hij met “het nieuwe koken voor diabetici” grote stappen heeft gemaakt.

De foodtruck doet gedurende de maand mei 12 Brabantse plaatsen aan: Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Roosendaal, Bergen op Zoom, Oss, Waalwijk, Veghel, Helmond, Uden en Valkenswaard. De tourdata staan op www.eetjebeter.com

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: