Buurjongen en Buurmeisje Diamanten Paar

ZIJTAART – Jan en Tonny Rijkers- Van Zutphen vieren vandaag, woensdag 23 mei, hun Diamanten huwelijksfeest. Althans hun wettelijk huwelijk, want voor de kerk trouwde het van oorsprong Keldonks paar pas op 4 november 1958. Niettemin viel er woensdag toch het een en ander te vieren. Burgemeester Kees van Rooij kwam Jan (84 jr) en Tonny (82 jr) thuis in Zijtaart feliciteren en bracht behalve bloemen ook een ingelijste kopie van de destijds opgemaakte trouwakte mee.

Hoewel het tweetal elkaar al van jongs af aan kende kregen ze in 1955 pas écht verkering met elkaar. Dat resulteerde enkele jaren later in een huwelijk dat in het gemeentehuis van Erp werd gesloten. Toch zouden ze niet in Keldonk blijven wonen. Vanwege Jan’s werk – sluiswachter en kantonnier bij Rijkswaterstaat – moesten de verhuisdozen nogal eens worden in- en uitgepakt. Ze woonden achtereenvolgens in Veghel, Mariaheide en nu al weer langere tijd in Zijtaart. Jan en Tonny kregen drie kinderen; 1 zoon en 2 dochters. Die zorgden weer voor 7 kleinkinderen.  Jan vertelt trots dat hij en zijn vrouw sinds een maand ook nog een achterkleinkind hebben. Guus Tack. Ze vinden het wel jammer dat kleindochter Nikki van Hoof met Guus wat verder weg in Rucphen woont. De overige directe familieleden wonen volgens Jan gelukkig wat dichterbij.

Bridgeliefhebbers

Het echtpaar woont niet ver van ‘Het Klooster’ in Zijtaart, daar, waar met name voor ouderen het sociale gebeuren zich afspeelt. Beiden zijn daar dan ook regelmatig te vinden om te bridgen. Ze zijn bij twee bridgeclubs aangesloten die Jan ook nog eens zelf heeft opgericht. Één daarvan in de tijd dat hij gedurende 12 jaar secretaris was van de Bond van Ouderen in Zijtaart.  Op 4 november, als ze ook voor de kerk 60 jaar getrouwd zijn, gaat het echtpaar Rijkers het feest uitgebreider vieren.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: