Bloesemtocht in Veghel

VEGHEL – Vanaf de verzorgingscentra het Aatrium, Joachim & Anna, De Watersteeg en het Klooster van de zusters Franciscanessen trok maandagmiddag een bonte stoet rolstoelers door Veghel, op weg naar de aula van ROC De Leijgraaf aan de Muntelaar. Deze zogenaamde Bloesemtocht is een actie van de vrijwilligers van seniorenvereniging WIJNu in samenwerking met de vrijwilligers van de genoemde zorgcentra.

Een flink aandeel van deze middag nemen de leerlingen van de opleiding Maatschappelijke Zorg van het ROC voor hun rekening. Zij zorgen ervoor dat het de ouderen aan niets ontbreekt. Terwijl seniorenorkest Eigen Wijs voor de muzikale invulling zorgde konden de ouderen niet alleen met elkaar bijkletsen, maar ook het geheugen opfrissen met het aanvullen van de spreekwoorden die die de ROC-leerlingen op placemats hadden afgedrukt. “Dit is een geweldig initiatief”, aldus Eus Witlox. Ook de wethouder van Meierijstad was van de partij en sprak aan de tafeltjes met diverse ouderen. Hij prees ook de samenwerking tussen de oudere vrijwilligers en de jongeren van het ROC. “Op deze wijze met elkaar omgaan vinden wij klasse”, aldus Witlox.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: