Blauwe Kei kan aan de slag

VEGHEL – Niet één, maar drie winnaars werden vrijdag 18 mei in het zonnetje gezet tijdens de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd van de kleding voor het serviceteam van Theater De Blauwe Kei. Van alle drie de ontwerpen waren de juryleden enorm gecharmeerd. Daarom wordt de nieuwe outfit van het serviceteam een combinatie van de inzendingen van Nellie van Eijk, Janneke Ludwig en Marjan van de Crommert.

 

Vlnr:  Lonneke de Wit (FashionFabriek Phoenix) en de winnaars Marjan van de Crommert, Nellie van Eijk en Janneke Ludwig. (Foto: Ad de Graaf).

Diana van Huijgevoort (Theater De Blauwe Kei) en Lonneke de Wit (FashionFabriek van Phoenix) bekeken alle ingezonden ontwerpen samen met een delegatie van het serviceteam zeer zorgvuldig. Er werd gelet op uitstraling en originaliteit, maar ook op praktische punten zoals draagbaarheid en herkenbaarheid. Uit alle inzendingen werden vijf genomineerden gekozen en uit deze vijf kwamen uiteindelijk drie winnaars naar voren. Diana en Lonneke zijn van mening dat de drie gekozen ontwerpen details hebben die samen een perfecte outfit voor het serviceteam vormen. Vandaar de keuze om niet voor één winnend ontwerp te gaan, maar voor drie.

Veertien ontwerpen

De ontwerpwedstrijd voor de kleding van het serviceteam ging in maart van start omdat Theater De Blauwe Kei de leden van het serviceteam graag in het nieuw wil steken. De aanleiding was onder andere de nieuwe locatie, CHV Noordkade, en de vele reacties van gasten op de huidige kleding. In het kader van Maken & Mixen organiseerde Theater De Blauwe Kei samen met de FashionFabriek van Phoenix, een van de andere cultuurpartners op CHV Noordkade, de ontwerpwedstrijd. Dit leverde veertien ontwerpen op. Op vrijdag 18 mei werden de winnaars, in het bijzijn van onder andere de vijf genomineerde ontwerpers, een delegatie van het serviceteam en personeel van Phoenix Cultuur en De Blauwe Kei, bekend gemaakt.

Tentoonstelling

Alle ingezonden ontwerpen, inclusief die van de drie winnaars, zijn geëxposeerd in de gang/foyer bij zaal het Magazijn op CHV Noordkade. Deze tentoonstelling is nog tot eind juni te bezichtigen. De ontwerpen van de winnaars worden uitgewerkt tot een nieuw tenue en geproduceerd in samenwerking met een professioneel naaiatelier. De nieuwe kleding zal bij aanvang van het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 gedragen worden.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: