Zondag 22 april Open Dag Dorpswinkel Eerde

 

EERDE – Vanwege het vijfjarig bestaan houdt de Dorpswinkel in Eerde op zondag 22 april van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Deze dorpswinkel bevindt zich onder  onder de belt van de authentiek gerestaureerde molen.

 

Onder de belt komen doorgaans vele mensen samen. Mensen van jong tot oud, met en zonder beperking, van over de hele wereld en ieder met een eigen verhaal. Bijzonder is deze plek namelijk ook voor veel Amerikanen die hier in Eerde gevochten hebben tijdens de tweede wereldoorlog. De dorpswinkel voegt iets toe aan deze cultuur-historische plek namelijk verbinding in al zijn facetten en is een uniek stukje Brabant waar dorpelingen maar ook mensen ver daarbuiten veel gevoel en historie vinden.

Dorpswinkel
Door het verdwijnen van voorzieningen uit het dorp (zoals bijvoorbeeld de supermarkt) wordt het steeds minder aantrekkelijk om in een dorp te wonen . Met deze winkel probeert de stichting die de molen beheert het dorpse leven in stand te houden. Zodat de dorpsbewoners niet voor elk wissewasje de auto hoeft te pakken. Feit is dat de mensen, waaronder veel  seniorende  winkel bezoeken en even blijven buurten en een kopje koffie pakken. Maar ook jonge moeders die net even iets vergeten zijn of kinderen die de snoepkraam weten te vinden komen naar het monument.

Openingstijden:

Gedurende de zomertijd is de molenwinkel geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur. Van mei tot en met augustus bovendien ook op zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur. Gedurende de wintertijd zijn de openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur

 

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: