Zephyr zoekt rolstoelhandballers tijdens open dag: nationaal team op bezoek

SCHIJNDEL – De open dag zondag bij handbalvereniging Zephyr in Schijndel stond in het teken van de promotie van het rolstoelhandbal. Het Nederlandse handbal zit in de lift. Dat komt mede door de goede prestaties van de Nederlandse handbaldames. Wat veel mensen niet weten is dat ons land een team herbergt dat Europees kampioen is in handbal, namelijk het rolstoelhandbal team. En dat team was zondag voor een training in Schijndel!

Rolstoelhandbal is voor iedereen. Zowel invalide- als valide/revaliderende sporters kunnen meedoen. Jarno van Wanrooij uit Schijndel beoefent de sport sinds twee jaar. En hij hoopt geselecteerd te worden voor het Nederlandse rolstoelhandbal team dat in december deelneemt aan het EK in Portugal.

In Meierijstad is (nog) geen rolstoelhandbal team. Ad Manders, coördinator van het rolstoelhandbal bij Zephyr, hoopt dat de open dag leidt tot meer belangstelling voor het rolstoelhandbal en daarmee de oprichting van een team. Aan het enthousiasme waarmee Joyce van Haaster, keepster van het Nederlandse team, de sport promoot, zal het niet liggen.

Info
Meer informatie is te vinden op de website van handbalvereniging Zephyr in Schijndel.

You may also like...

%d bloggers liken dit: