Sportraad Meierijstad tevreden over nota ‘sportief in beweging’

SINT-OEDENRODE – De Sportraad Meierijstad (SRM) is tevreden over de uitgangspunten van de sportnota die wethouder Coby van der Pas op 31 mei in de gemeenteraad gaat bespreken. Dit bleek maandagochtend bij de presentatie van de sportnota door de wethouder. “Hoe de financiële uitwerking voor sportclubs zal zijn, moeten we nog even afwachten”, aldus Ad van Acht van de SRM.

Hein Timmermans, secretaris van de SRM, is goed te spreken over de samenwerking met de gemeente: ”We zijn vanaf het begin betrokken geweest en de maatregelen uit de nota zijn helder, transparant en kunnen we goed uitleggen.”

Wethouder Van der Pas heeft zich over de harmonisatie van de tarieven menigmaal achter haar oren gekrabbeld, zoals ze zelf zei. Extra geld vragen is voor de wethouder niet het probleem. De verschillen waren zo groot dat er structureel 100.000 euro per jaar bij moet om tot harmonisatie te komen.

Verenigingsondersteuner
De sportclubs zijn af van het groot onderhoud en renovatie, dat neemt de gemeente nu voor haar rekening. Ook komt er een verenigingsondersteuner die meekijkt met het gezond houden van financiën van de verenigingen zodat de clubs worden ontzorgd.

Voor mensen die niet bij reguliere sportclubs terechtkunnen door hun beperking komt een voorziening. Hiervoor is 100.000 euro gereserveerd. Hoeveel behoefte hieraan is, moet nog worden onderzocht. De wethouder blijft verschil maken tussen binnen- en buitensporten. Het subsidie tarief accommodaties voor de buitensporten wordt 82% en voor de binnensporten 40%.

Buurthuis van de toekomst
Van sportclubs wordt verwacht dat ze zich in gaan zetten voor maatschappelijke en sociale doelen van het college. De sportaccommodatie moet het buurthuis van de toekomst worden, samenwerking met welzijnsinstellingen, dorps- en wijkraden, evenementen voor de wijk organiseren en natuurlijk openstaan voor bijzondere doelgroepen.

Zwembad de Beemd in Veghel moet worden vervangen. Op de vraag of hiervoor ook particuliere investeringen worden ingerekend en of LACO de enige gesprekspartner is, kon de wethouder nog geen antwoord geven. In 2019 tot slot is één sportgala voor heel Meierijstad gepland om de sporters en de vrijwilligers te eren voor hun prestaties en inzet.

You may also like...

%d bloggers liken dit: