Raad geeft groen licht voor renovatie sportpark De Neul in Rooi

 

MEIERIJSTAD – De gemeenteraad van Meierijstad heeft donderdagavond na een jarenlange discussie in de voormalige gemeente Sint-Oedenrode groen licht gegeven om 1,9 miljoen euro te investeren in de opknapbeurt van sportpark De Neul.

In de commissies was er uitgebreid over gesproken dus was de bespreking in de raad bijzonder kort. De raad gaf unaniem haar goedkeuring.

Glasvezel
Lijst Blanco diende tijdens de raadsvergadering een motie in waarin de partij vroeg om in navolging van het buitengebied ook glasvezel aan te leggen in de kernen van Meierijstad die dit nog niet hebben. De meerderheid van de raad vond dit overbodig omdat de kabel in de toekomst nog genoeg mogelijkheden biedt. Lijst Blanco trok de motie in.

Wethouder Harry van Rooijen gaf aan dat de inschrijftermijn voor glasvezel in het buitengebied nog veertien dagen is en dat er nog niet genoeg belangstelling is.

‘Geen landelijk beleid repareren’
Als antwoord op een motie van de SP kwam er donderdagavond een opmerkelijke uitspraak van de PvdA. De SP wil een signaal afgeven richting landelijke politiek. De Socialistische Partij is het niet eens met het voorstel van de regering om arbeidsgehandicapten onder het minimumloon te betalen om zo meer werkgevers te bewegen hen toch aan te nemen. De PvdA was het niet eens met de motie omdat de partij ‘landelijk beleid niet lokaal wil repareren’.

You may also like...

%d bloggers liken dit: