Nieuwe Turkse Moskee opent haar deuren in Veghel

VEGHEL – De Turkse geloofsgemeenschap in Veghel heeft lang naar een nieuwe moskee uitgekeken, maar eindelijk is het dan toch zover. Vrijdag 27 april wordt de nieuwe Selimiye moskee aan de Evertsenstraat officieel in gebruik genomen. Het gebouw dat twee en een half miljoen Euro heeft gekost, werd in 16 maanden tijd gebouwd. 

De nieuwe Selimiye moskee is een multifunctioneel gebouw met diverse ruimten waar zowel mannen, vrouwen als jongeren voor diverse doeleinden, waaronder scholing, onderdak vinden. Het voornaamste gedeelte van het gebouw is de gebedsruimte die plaats biedt aan 700 gelovigen die tijdens het gebed neerknielen op een prachtig tapijt. Volgens Halil Ibrahim Acar is het tapijt vanuit Turkije geïmporteerd. “Daar zijn aparte fabrieken die deze tapijten geheel op maat maken”, aldus de penningmeester van de nieuwe Turkse moskee. Na de officiële opening die vrijdag om 14.30 uur begint en waar ook burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad kort het woord zal voeren, wordt op het parkeerterrein achter het gebouw een braderie gehouden. “En daar is iedereen in Veghel van harte voor uitgenodigd, en natuurlijk ook om een kijkje te nemen in onze moskee”, aldus Halil Ibrahim Acar.

You may also like...

%d bloggers liken dit: