Nieuwe straatnamen in Meierijstad toegekend

 

MEIERIJSTAD – Pastoor van den Boomstraat en Kruithof zijn enkele nieuwe straatnamen die een plek krijgen in de kernen Mariaheide, Veghel en Schijndel in de gemeente Meierijstad.  Het college van B&W van Meierijstad heeft besloten akkoord te gaan met de vaststelling van straatnamen voor een aantal gebieden waaraan nog geen straatnaam was toegekend.  

 

Heemkundekringen

Bij de totstandkoming van de namen zijn de Heemkundekringen Schijndel (Schijndel) en ‘Vehchele’ (Veghel) om advies gevraagd. Er is besloten tot de volgende namen: Veldoven in uitbreidingsplan Steenoven II in Mariaheide. Kempkens, in het plangebied Foodpark Fase I in Veghel, Pastoor Van den Boomstraat, in het Plangebied ‘Campanula’ in Veghel (dit is de locatie voormalige H.Hartkerk, Sluisstraat); Kruithof aan een plangebied nabij Spoorlaan / Plein in Schijndel. Geerbunders toe te kennen ter vervanging van de adressen Prins WillemAlexandersportpark 31 & 33 en Vorstenbosscheweg 8 in Veghel.

 Commissieleden gezocht

Leden voor commissie Naamgeving gezocht In de toekomst wil het college zich bij de naamgeving van straten en pleinen laten adviseren door een commissie Naamgeving. Gemeente Meierijstad is hiervoor op zoek naar 3 personen die plaatselijk bekend zijn met de historische (veld-) namen en / of mensen die taalkundig onderlegd zijn. Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met Mark van den Broek via info@meierijstad.nl. Aanmelden kan tot 1 mei 2018.

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: