Met de boot van Veghel naar Heusden

VEGHEL – In samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers organiseren UITpunt & Toerisme Veghel weer een boottocht vanuit de haven van Veghel naar Heusden. De boot vaart op zaterdag 21 april 2018 via de Zuid-Willemsvaart, het Maximakanaal en de Maas naar Heusden.
 

U wordt om 9.30 uur aan boord ontvangen van de rondvaartboot ‘Zoete Lieve Gerrit’ met koffie of thee en een lekkernij. Onderweg kunt u genieten van het fantastische uitzicht dat de boot biedt dankzij de grote ramen. Bij mooi weer heeft u de mogelijkheid om buiten op het dek te zitten. U krijgt een eenvoudige lunch aangeboden, waarna de boot rond 13.30 uur aan zal meren in Heusden. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid het oude vestingstadje gaan verkennen. Om 17.00 uur staat er een touringcar klaar op het Burchtplein die u weer terug naar Veghel zal brengen.

Kosten
De kosten voor deze dagtocht bedragen € 49,50 per persoon. Dit is inclusief heen- en terugreis, koffie of thee en een lekkernij, een lunch en twee consumptiebonnen. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 39,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van het UITpunt of online via: www.uitpuntveghel.nl.

Vestingstadje

Heusden is een oud vestingstadje gelegen aan de Maas. In 1968 is men begonnen met het restaureren van de stad in oude stijl. Dit grootscheepse restauratieproject duurde maar liefst veertig jaar. Heusden is in zijn geheel bezienswaardig en historisch, ondanks het feit dat het zware verwoestingen heeft ondergaan op de vooravond van de bevrijding in november 1944. Tijdens de dagtocht naar Heusden krijgt u volop de gelegenheid om het oude vestingstadje te verkennen. Vanaf de vestingwallen heeft u een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad. Wandelend door de schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdekt u tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met mooie gevelstenen. Door deze oude gevels, kinderkopjes en stadspoorten waant u zich helemaal terug in de middeleeuwen. Bezoek de vismarkt met gezellige terrasjes, Heemtuin de Meulenwerf of Het Gouverneurshuis. Iedere zondagmiddag heeft u ook de kans om last-minute mee op pad te gaan met een stadsgids (start om 14.30 uur bij het Bezoekerscentrum). Tijdens deze wandeling krijgt u een goed beeld van de mooiste en meest interessante plekken van de stad. De gids vertelt u in vijf kwartier iets over de historie en restauratie van de stad, de vestingwerken en de markante gebouwen.
 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: