Maatschappelijke organisaties op de Beursvloer

VEGHEL – Met een traditionele slag op de gong opende Wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Meierijstad dinsdagmiddag de Maatschappelijke Beursvloer. Tijdens dit evenement dat werd gehouden bij ROC De Leijgraaf in Veghel, ontmoeten gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen, serviceclubs en maatschappelijke organisaties elkaar om, als het kan, van elkaar te profiteren. Het resultaat mag genoemd worden. De eerste Beursvloer Meierijstad leverde namelijk 125 matches op met een waarde van ruim € 257.000.-.  

De Beursvloer is er voor bedrijven en serviceclubs die een maatschappelijk bijdrage willen leveren aan de (lokale) samenleving waarvan zij deel uitmaken. De Beursvloer is er ook voor instellingen, verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar ondersteuning in de vorm van kennis, kunde, capaciteit of goederen. De Beursvloer legt combinaties waardoor honderden mensen in beweging komen en waarmee lokale samenlevingen verbeterd en versterkt worden.

Vraag en Aanbod                                                                                                                                                                 In circa anderhalf uur tijd ontmoeten deelnemers elkaar op de Matchvloer. Bedrijven met hun aanbod ontmoeten maatschappelijke organisaties met hun hulpvragen. Na een pitch van de vragende partij wordt met de aanbieder besproken of er iets in de hulpvragen betekend kan worden. De onderlinge chemie is daarbij van groot belang. Is er een passend aanbod en is er een klik, dan kan dit uitmonden in een match. De match wordt compleet door een originele, bijzondere, of ludieke tegenprestatie van de vragende partij.

Netwerkborrel                                                                                                                                                                    Na de 1,5 uur matchen klinkt wederom een slag op de gong en wordt het succes van de Beursvloer berekend en meegedeeld. Daarna volgt een sociaal aspect met een netwerkborrel. Deze bijeenkomst is dan ook een belangrijke plek voor waar beursgangers om nieuwe contacten te leggen, hun netwerk uit te breiden en bestaande netwerken aan te halen. De maatschappelijke beursvloer is niet geheel nieuw in de regio Meierijstad. In 2016 vond al een Beursvloer in Schijndel plaats.

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: